Kwark-macaronischotel
Ingrediënten
- 200 gram macaroni
- 1 eetlepel olie
- 2-3 liter water
- 250 gram magere kwark
- 1 bekertje crème fraîche
- 3 eieren
- 1 theelepel karwijzaad
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 grove rookworst
- 50 gram doorregen spek
- Zout
Bereiding
Kook de macaroni in het water en voeg wat zout toe. In 8-10 minuten beetgaar koken. De macaroni in een zeef storten. Begiet met koud water en laat uitlekken.
De kwark met de crème fraîche, eieren, karwijzaad en bieslook mengen. Breng op smaak met peper en zout.
De rookworst wassen, droogdeppen en in schijfjes snijden. Meng met de macaroni en de kwark. Schep dit in een beboterde ovenschaal. Snijd het spek in dunne plakjes en leg het op het kwarkmengsel. De schaal in een voorverwarmde oven van ongeveer 200-225 graden Celsius plaatsen. Na 50-55 minuten serveren.
Probeer ook eens
- Asperge met risotto
- Kalfsfilet met druiven en amandelen
- Kip van de Veluwe
- Salade met biefstuk
- Broccoli quiche
- Gevulde uien
- Pork Wellington
- Varkensrib met mosterd
- Kalkoenspies met rauwe ham
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Pittige kip cordon bleu
- Mediterraanse karbonades
Bekijk al onze recepten