Kalkoenspies met rauwe ham
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram kalkoenfilet, in 12 stukken
- 12 plakken rauwe ham
- 1 eetlepel fijngesneden basilicum
- 1 eetlepel fijngemalen pijnboompitten, geroosterd
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper. Bestrooi hiermee de kalkoenstukken.
Rol om elk stuk kalkoen een plak rauwe ham en steek deze vast met een cocktailprikker.
Verhit de olie in een pan en bak de stukken kalkoenfilet in ongeveer 5 minuten rondom bruin en net gaar. Verwijder de cocktailprikkers.
Maak 4 spiezen, met elk 4 stukken kalkoen. Verwarm de spiezen op de barbecue.
Tip: ideaal gerecht om een dag van tevoren al klaar te maken.
Probeer ook eens
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Kipfilet met spinazie
- Varkensfilet met korst
- Spaghetti met spek en kaas
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Ierse hutspot
- Rosbief met een korstje
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Gekruid rundvlees met mie
- Runderworst met pastinaakpuree
- Kipslaatje naar smaak
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
Bekijk al onze recepten