Gevulde cordon bleu
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkenslapjes
- 4 plakken belegen kaas
- 4 plakken achterham
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 4 gedroogde tomaten op olie
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels paneermeel
- Peper en zout
- Boter
Bereidingswijze
Snijd de varkenslapjes doormidden en klap ze open. Zorg ervoor dat 1 kant nog vast zit. Leg er folie over en maak platter met bijvoorbeeld een deegroller. Verwijder de folie en bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper. Verdeel de ham en kaas over de varkenslapjes, zorg ervoor dat dit niet te veel uitsteekt. Snijd de gedroogde tomaat in stukjes en verdeel over de ham en kaas.
Klop het ei los in een los bord. Doe op 2 andere borden bloem en paneermeel. Haal de cordon bleus door de bloem, ei en de paneermeel.
Verhit de boter in de pan en bak de cordon bleus aan 2 kanten goudbruin, dit duurt circa 10 minuten. Direct serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en broccoli.
Tip!
Heeft u liever een cordon bleu van kip? Vervang de varkenslapjes door kipfilet.
Probeer ook eens
- Runderworst met pastinaakpuree
- Spaghetti met spek en kaas
- Kippenpaté met olijven
- Pasta met salami
- Fijne jeneverbes koteletten
- Kip van de Veluwe
- Pikante worstsalade
- Provencaalse koteletten
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Knoflookbrood met ham en salie
- Hele kip uit de oven met geitenkaas en olijven
- Kalfsfiletspies
Bekijk al onze recepten