Knoflookbrood met ham en salie
Ingrediënten voor 1 stokbrood
- 1 afbak stokbrood
- 50 gram boter
- 2 tenen knoflook
- 6 plakken Parmaham
- 12 salieblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng de roomboter op kamertemperatuur. Hak de knoflook fijn en meng met de boter. Breng dit op smaak met peper.
Snijd het stok in, zodat de onderkant nog vast blijft zitten, zodat je plakken hebt van circa 3 centimeter dik. Halveer de plakken ham en haal de salieblaadjes los van de takjes.
Smeer de binnenkant het stokbrood in met het knoflookmengsel en doe in elk gesneden stukje een plakje ham een een salieblaadje. Bak het stokbrood volgens de bereidingswijze van de verpakking. Top eventueel af met grof zeezout. Direct serveren.
Tip!
Voeg andere smaken toe in het stokbrood, zoals pesto, kaas of runderrookvlees.
Probeer ook eens
- Zuidamerikaanse runderrolletjes
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Rosbief met een korstje
- Hete bliksem
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Aspergesoep met spekreepjes
- Salade met biefstuk
- Runderworst met pastinaakpuree
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Medaillon van kip
- Rundvlees in de römertopf
Bekijk al onze recepten