Stroganoff-frikandellen
Ingrediënten voor 4-6 porties
- 3 sneetjes bruin brood
- 2 uien
- 750 gram half-om-half gehakt
- 3 eieren
- Nootmuskaat
- 50 gram boter
- 375 gram champignons
- 200 gram uien
- 2,5 deciliter slagroom
- 2 theelepels mosterd
- Suiker
- 2 augurken
- Peper
- Zout
Bereidingswijze frikandellen
Week de sneetjes brood in koud water. Pel de 2 uien en snipper deze. Knijp het brood goed uit en meng met het gehakt, de ui en 3 eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vorm het mengsel met vochtige handen naar 12 frikandellen. Verwarm de boter en bak de frikandellen hierin aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en houdt ze warm.
Bereidingswijze saus
Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Pel de 200 gram uien en snijdt deze in ringen. Bak de champignons en de uien in de pan. Voeg de slagroom toe en laat dit inkoken. Voeg ook de mosterd toe met zout, peper en suiker naar smaak. Snijd de augurken in dunne repen en roer door de saus. Laat het geheel goed opwarmen.
Serveer de frikandellen en saus direct.
Tip! Lekker met gekruide aardappeltjes en een tomaten-salade.
Probeer ook eens
- Shoarma in een tosti
- Worstjes met druiven
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Prinsessenbonen met peren en spek
- Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
- Gevulde cordon bleu
- Karbonade met honing en citroen
- Fijne jeneverbes koteletten
- Schotse kipfilet
- 2x gevulde eieren
- Gestoofde varkenswang met appel
- Karbonades, gevuld met champignons
Bekijk al onze recepten