Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
Ingrediënten
- 1 kilo mals lamsvlees van de bout, in stukjes
- 350 gram rode of groene paprika, in stukjes
- 8 grote satéstokjes
- 1 eetlepel korianderzaadjes, geroosterd
- 1 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
- 1 gedroogde chilipeper, gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram pinda's, gehakt
- 2 eetlepels citroensap
- Zout
Bereiding
Stamp de koriander- en komijnzaadjes met de chilipeper zeer fijn. Voeg knoflook, olijfolie, pinda's en zout toe. Breng de marinade op smaak met citroensap en marineer het lamsvlees minimaal 1 uur (liever 8 uur) in de koelkast.
Rijg het lam met de paprika aan 8 grote spiesen. Zet het vlees aan op het hete gedeelte van de barbecue en laat de spiesen daarna nog een minuut of 5 doorgaren op een laag vuur.
Tip: voor de variatie kunt u ui en tomaat toevoegen aan de spies.
Probeer ook eens
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Kip-avocado salade
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Broodje speklap
- Chinees varkenshaasje
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Turkse gehaktballetjes
- Kip in alufolie
- Ossenhaas met champignons
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Kalfsoester (saltimbocca)
Bekijk al onze recepten