Hongaarse kipfilet
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- Paprikapoeder
- Suiker
- 250 gram rijst
- 50 gram boter
- 4 tomaten
- 1 dl witte wijn
- 1,5 dl slagroom
- Peper
- Zout
Bereiding
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf de kipfilet in met zout, peper en paprikapoeder. Smelt de boter in de pan, leg er de kipfilets en de tomaten in. Voeg een beetje suiker toe en de witte wijn. Doe de deksel op de pan en laat dit tien minuten smoren.
Kook ondertussen de rijst. Leg de rijst op een voorverwarmde schaal, leg dan de filets erop. Zet het vuur hoog, Voeg de slagroom bij het vocht, laat even wat inkoken en schenk deze saus over de kipfilets. Serveer meteen. Geef er eventueel wat pittige kroepoek bij.
Probeer ook eens
- Varkensoester uit Bohemen
- Schotse kipfilet
- Hongaarse kipfilet
- Kalfsgehaktballen
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Kiprolletjes
- Chili Rib eye steak
- Broodje hamburger speciaal
- 2x Speklappen op de barbecue
- Ham met frites en tomatensaus
- Lamslapjes met paprika
Bekijk al onze recepten