Wie is mijn slager | Wie is mijn bakker

Hete bliksem

Ingrediënten
  • 600 gram gehakt
  • 1,5 kilo geschilde aardappelen
  • 1/2 kilo zoute appels
  • 1/2 kilo zure appels
  • Boter
  • Peper en zout
  • 2-3 eetlepels keukenstroop (eventueel)

Bereiding

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Was, boor en schil de zoete appels en snijd deze in stukken. Leg de aardappelen en de zoete appels in het water met wat zout. Was, boor en schil nu ook de zure appels. Snijd deze in stukken en voeg toe aan de pan. Controleer na 10 tot 12 minuten koken of de aardappels en de appels gaar zijn.

Bak het gehakt rul en doe er zout en flink wat peper bij.

Stamp de inhoud van de pan fijn. Voeg naar smaak peper, zout en stroop toe.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag puree, dan het gehakt en weer een laag puree. Maak met een vork wat waaier vormen in de puree voor een mooi effect. Verdeel wat klontjes boter over de puree.

U kunt de puree ook glad strijken en er eventueel wat paneermeel of stukjes appel erop leggen.

Bak het gerecht 15 minuten in de oven

For page bliksem

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.