Varkensvlees in biersaus
Ingrediënten
- 600 gram varkensfilet
- 2 uien
- 2 eetlepels reuzel
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2,5 deciliter bier
- 1 laurierblad
- 1 mespuntje gemalen piment
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 2 augurken
- 3-4 eetlepels zure room
Bereiding
Snijd de varkensfilet in dunne reepjes. Pel en snipper 2 uien. 1 eetlepel reuzel verhitten, de uien fruiten. Haal de ui vervolgens weer uit de pan. Verhit een nieuwe eetlepel reuzel in de pan en bak hierin het vlees bruin. Als het vlees bruin is, de gebakken ui toevoegen en 1 theelepel paprikapoeder en 1/2 theelepel zout erdoor roeren. Giet het bier erover, voeg het laurierblad en de piment toe aan het vlees. Laat dit sudderen.
Was de paprika en snijd deze in repen. Leg de tomaat even in kokend water, laten schrikken in koud water en vervolgens ontvellen. Snijd ook deze in repen. Voeg de paprika en de tomaat toe aan het vlees. Snijd de augurk in repen en voeg ook deze toe aan het vlees. Het geheel even laten smoren. Breng vervolgens op smaak met de zure room en paprikapoeder.
Tip: voor een wat goedkopere maaltijd kunt u ook schnitzels in plaats van filet gebruiken.
Probeer ook eens
- Gevulde koolrolletjes
- Asperge-kaastaart
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Zweedse gevulde gehaktrolletjes
- Stoofvlees
- Gekruid rundvlees met mie
- Ovenschotel met rookworst
- Hamlap met ananas
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Rundvlees in de römertopf
Bekijk al onze recepten