Pastasoufflé met ham
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram pasta
- Water
- 200 gram gekookte ham
- 60 gram kaas
- 2 eieren
- 2,5 deciliter melk
- Nootmuskaat
- 2 eetlepels paneermeel
- Klontjes boter
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Voeg de pasta, en eventueel zout, toe aan een pan water en breng aan de kook. Laat dit gaar koken en stort in een zeef. Begiet met koud water en laat uitlekken.
Snijd de ham in kleine blokjes en rasp de kaas. Leg de pasta, de ham en de kaas in laagjes in een beboterde ovenschaal. De bovenste laag moet weer bestaan uit pasta.
Klop 2 eieren los met zout, nootmuskaat en peper. Giet dit over het gerecht heen. Bestrooi het geheel met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (225-250 graden Celsius).
Na ongeveer 40 minuten is het gerecht klaar en kunt u het direct serveren. Lekker met groene sla!
Tip: in plaats van eiersaus kunt u ook kiezen voor tomatensaus. Of in plaats van paneermeel kunt u geraspte kaas gebruiken.
Probeer ook eens
- Asperge-omelet rol
- Varkenshaas in bladerdeeg
- Karbonades, gevuld met champignons
- Pasta met salami
- Zweedse gevulde gehaktrolletjes
- Kippenragout in bladerdeeg
- Stamppot koolraap
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Aardappelen met chorizo en spek
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
Bekijk al onze recepten