Chili-zuurkoolschotel
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 uitje
- Boter (voor het beboteren)
- 1 groene paprika
- 1 rookworst
- 1 eetlepel olie
- 1 zakje Chili con carne mix
- 1 blikje tomatenpuree
- 450 gram zuurkool
- 1 literblik bruine bonen
- Tabasco
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (een heteluchtoven op 175 graden Celsius) en beboter een ovenvaste schaal.
Pel de ui en snipper deze fijn. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rookworst in plakjes.
Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Schep er dan de blokjes paprika door en bak deze enkele minuten. Voeg de inhoud van het zakje chili mix en 3 dl water toe. Breng alles aan de kook en laat dit 3 minuten zachtjes doorkoken.
Meng de tomatenpuree, de zuurkool, de bruine bonen en de plakjes rookworst erdoor en breng alles op smaak met tabasco.
Schep de chili-zuurkool in de ovenvaste schaal. Zet de schaal in de oven tot de zuurkool gaar is.
Baktijd: circa 35 minuten
Probeer ook eens
- Aardappelsalade met wortelen
- Kippenpaté met olijven
- Paté met vijgenchutney op toast
- Mini saucijzenbroodjes
- Gehaktbrood
- Biefstuk met sesam en broccolipuree
- Fijne goulash met abrikozen
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Provençaalse rundvleesschotel
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Ham met frites en tomatensaus
- Gehaktballen met ei (scotch eggs)
Bekijk al onze recepten